Wednesday, October 7, 2009

JEPUN


moshi moshi... minna... ogenki desuka? ngee... matilah pepagi cakap jopun ngee.. hye kengkawan... assalammualaikum warahmatullahiwabarakatuh.... salam sejahtera yer semuanyaaaaaaaa... rindu kat korang.. ngee (poyo).. rindu shin hanya pada orang tu jer (masalahnya.. dia x rindu kat shin pon) hahahaha (poyo lagik)

haaa kengkawan.. korang pernah pergi negara Jepun tak??? aishhh.. x pernah?? ngee.. sama la.. shin pon x pernah gak... mesti seronok kan.. sesapa yg dah pernah pegi negara Jepun.. tak kisah laa diaorg makan angin ker.. belajo ker.. bekerja ker.. kena penjara kat Jepun ker.. hahaha.. yer la.. skrg ni kan.. asal orang kita kena penjara kat negara asing.. mesti depa ckp.. kena tipu ngan agen pekerjaan la.. kena tipu sebab tolong bawakkan beg orang lain laaa.. x tahu menahu ada dadah.. cehh.. mcm mcm laaa kan..

kalo korang nak tau ( xmo tau pon ) hahaha.. siot.. hahhh.. kalo korang nak tahu.. banyak banyak tempat.. negara Jepun la tempat paling shin nak pegi.. apesal ek?? sebab shin nak tengok pokok sakura.. nak pegang bunga dia.. sambil menikmati pemandangan yg cantik cantik.. ngan orang orangnya yg chomellllll.. ngeee.. kawai ne~

kalo korang nak tau lagikkkkk... ( kan dah cakap xmo tau! ) hahaha kurengg.. actually shin ni cepat rasa terangsang ( pandangan saja yer ) bila tengok sesapa yg mata sepet.. kulit cerah... rambut stylo.. ngee.. suka sangat tengok... rasa mcm nak terkam jer.. hahahah... mcm jer.. x buat pon ek...

actually negara Jepun telah mempengaruhi hidup shin sejak dulu lagik.. dari zaman bebudak.. sampai la dah beso skit mcm skrg ni.. ngee... even nak pi jamban pun pakai slipo Jepun hik hik.. cuma bab makanan jer shin susah skit nak telan.. pasal.. shin kurang suka makan ikan.. (kantoi)

masa kekecit dulu.. suka la tengok cite Oshin.. pastu ada cite shogun.. haa.. sampai abang abang shin wat senjata ala ala shogun.. bentuk dia mcm bintang.. pastu main lempar lempar.. pastu ada yg sampai bedarah.. terus kena marah.. tobat nak main main lagi... pengaruh citer Jepun sangat la hebat gitu..


bersiap sedia untuk di fire.. bip bip bip...

then bila shin dah mula skolah.. memang x leh miss tengok cite Gaban, Satria Baja Hitam, Maero Attack, Miss Comett huhuhu.. masa ni.. cite Jepun cakap melayu.. ngee.. suaranya pon comel gak.. mcm kena jer... kekadang sanggup x pi skolah agama semata mata nak tengok drama Jepun ni... pastu ada plak cite pasal sorang dak pompuan ni nak jadi pramugari.. then dia jatuh cinta kat ketua pramugara yg dok melatih bakal bakal pramugari ni.. then awek pramugara tu plak tangan dia cacat.. camtu la skit skit citer dia yg shin ingat... beshhhhhhhh~

bila shin meningkat remaja.. cewahhh.. minat shin terhadap benda benda yg berkaitan ngan Jepun ni tetap x berubah.. masa ni shin dah pandai guna tenet.. area tahun 1999 camtu ar... dan shin banyak belajar bahasa Jepun melalui cd, buku ngan tengok drama drama Jepun.. pastu.. shin masuklah satu forum ni.. shin x ingat forum apa.. pastu.. ada la bergadoh skit ngan sorang hamba Allah ni... gadoh punya gadoh.. akhirnya kitaorg beremail email plak.. pastu dia dapat tau yg shin minat nak belajar bahasa Jepun.. kebetulan dia baru habis belajar kat Jepun.. then tetiba kitaorg berjumpa lalu jatuh cinta hahahaha.. masa tu shin kecik lagi.. macam teruja la.. banyak kali gak kitaorg jumpa... tetiba jer dia senyap... memula dia bagi alasan dia bz.. tetiba.. tau tau dia dah pergi Jepun dan berkahwin.. kerja ngan goverment Malaysia kat Jepun.. shin dapat tau pun sebab dia ada telefon shin.. bagitau kenapa dia pergi senyap senyap.. sedey gak la masa tu.. sekarang ni lepas dah hampir 5 tahun x silap shin.. dia dah balik Malaysia semula..

ops.. tetiba flashback kisah cinta dolu dolu plak.. hahaha...

pastu bila shin dah beso skit... shin dah ada duit sendiri.. shin mula beli drama drama Jepun.. yg dulu penah main kat TV... pastu shin suka beli komik Jepun, album lagu Jepun, anime Jepun.. macam macam laa....


banyak abis duit beli komik.. antara punca kena bebel


antara vcd Drama Jepun yg jadi koleksi shin


para pelakon kesukaan shin, Naohito Fujiki, Esumi Makiko, Masaharu Fukuyama ngan Takashi Kashiwabara.. diaorg belakon besh... selain muka korang yg kawaiii tu...


antara anime kesukaan shin.. paradise kiss.. yg lain lain nanti shin tepek entri koleksi hobi shin.. akan datang ek.. ada Fruit Basket, Nana, Honey And Clover... macam macam lagi laa..


ni adalah album penyanyi Jepun yang pertama shin beli.. semua lagu sedap sedap.. hmm tapi sayang.. kaset ni asyik di ulang ulang.. sampai la rosak.. pastu shin nak cari lagi dah x jumpa dah.. even CD pun dah tak jumpa.. ada koleksi dia yg lain.. tp x sama mcm dalam album ni.. sedey tau.. selain tu shin minat kumpulan kiroro...

pastu malam tadi shin terjumpa la gambo lama shin ni.. dalam 5-6 tahun lepas la.. hahah lama tu.. gambo ni masa shin pergi Bon Odori kat Extra Johor Bahru.. skrg ni dah xde kot Extra tu.. dah tukau ngan Giant...


sila fokus kat terompah jepun shin ok!! hahahah


hah... 24hb ni.. ada Bon Odori.. meh la pi sama ek

p/s : kepada encik Arel.. umah dah dekat tu... meh la pegi.. hilang hilangkan tensen.. leh cuci cuci mata... sambil joget joget tarian Jepun.. happening sehhh...

haaa.. camtulah kesahnya shin ngan Jepun ni... lagi kejam... sampai nama pun ikut nama Jepun.. hik hik.. SHIN... dah la tu.. keje pun ngan syarikat Jepun.. hahaha... memang x leh larik ngan Jepun kot...

oklah ek.. nanti shin merepek lagi ek.. jaga diri.. hiasa rumah anda.. kot kot ada orang nak datang beraya... daaaaa.. jya ne... mata~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

16 comments:

avegalion said...

Shin..

minat takashi kashiwabara ek? sama ler kite... buku bio dia pun i ada... fullloaded personal pic dia.. best!! nak tgok tak?? ehhee

suka tgok dia berlakon dlm "love letter" n "itazura na kiss".. beshhh!!!

Terry said...

haha. Terry pernah ada kawan jepun, 2 tahun muda Terry, nama dia, setahu Terry la, Eko.. ngee. comel betul dia tu.. tetapi muka monyok jerr.. :(
lepas 3-4 tahun berkenalan, parents dia kena gi balik Tokyo, so, terpaksa lah berpisah. and lost contact. *sigh*

Terry nyer sedare ada kahwin ngan girl Jepun. Meletup I say you, anak lelaki diorang yng dah masuk 3 tahun memang comel, girl diorang pon cute gak. huhu.

I have to say, my life memang banyak berkait rapat ngan budaya jepun la kot. ngee~~

bestke said...

malam tadi tadi gi dinner makan buffet set japanese food ... tak buleh telan la huhu

p/s shin rindu kat sapo tuh :-)

Sofi said...

hohohoho tibe2 sofi rasa macam duk dalam zaman penjajahan jepun lak hakhakhak...

since sofi ada kat pagoh ni, biler yer bleh shin dtg visit sofi kat sini? ngeeee

hehehehe

tengku_fir21 said...

ouwwwhhh
nk ge jepun

i'm shin... i'm inesen said...

avegalion : shin suka muka dia yg kawaii ngan xde berpersaaan tu hahaha..

Terry : wahhh hebat.. jom kita pi Jepun ngee~

bestke : rindu kat orang yg xmo shin rindu kat dia laa ngee~

sofi : tu lom lagi sofi hidup dalam penjajahan dan penaklukan shin ni hahahaha...

Mohd said...

Kalau saya pergi Jepun hendak cuba naik keretapi paling laju didunia yang melebihi 500km sejam tu hihihi (: .

:: iRMa :: said...

same la ngn kawan ima...minat gile ngn jepun sampai la skang dh berabok ckp jepun dan tengah training management trainee Jusco kat jepun...silap2 balik bawak laki jepun huhuhu

The Hobbit Frodo said...

Shin .... ((ker nak panggil Shin chan ni .. uwaaaa larikkkk))


pnh g jepown ... tempat mmg rilex n menarix. budaya pown tip top ... gunung fuji putih salju ... damaii


terompah lu kecik sangat arr x nampak! kahkahkahkah ~ erkkk, kesah chenta pulak ... huahuahuu epic okeh!


Gaban, suria baja hitam, miss comet mmg memory zaman kecik2 dedulu ... hahahaha.


p/s: ingat x drama group pompuan main bola tampar .. tu pown gua layan! hehehehe .. lupa tajook


pebret gud luck, GTO ~ ngeh

HIZAMI said...

ya

Jepun is interesting!

saye suke Jepun!

ahaha~

aku pulak tetibe j0in~

Korea pon cambez gak~

ahaha~

i'm shin... i'm inesen said...

fir : moh pi jopun~

mohd : besh ker laju laju ni?? slow slow la besh..

ima : bahasa jepun ni.. kaedahnya mcm bahasa kelantan kat malaysia ni.. lembut jer...( time ckp slow slow la )

frodo : cite tu namanya Maero Attack ar.. wahhh hebat ar dia dah pi Jepun.. orang sana ada pakai sipar Jepun x mcm kat tempat kita ni?? ngee~

Hizami : kan kan.. Korea also cam best jer.. cuma bahasa dia tergulung gulung lidah nak nyebot.. ngee~

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

ada nuar buat entry ttg kegemaran mengumpul dvd korea ngan jopun dlm blog nuar sblm ni...same interest! =)

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : ek nanti bagi link dia ek ngee~

PeJuAnG HiDup said...

majalah kreko simpan hmpir penuh satu almari. hehehe...

i'm shin... i'm inesen said...

pejuang hidup : shin punya sampai x muat almari baju.. mak shin dok bebel.. almari penuh ngan komik.. ngee~

hana devushka said...

jepun..dgr name jepun pown dah rase nk pergi..hee~
skrg ni aku amik kursus bhsa jepun..hrp2 bley g sna suatu hri 6t..
tuptup pergi sana, jmpa shin tgh2 bdr tokyo..mane taw..haha~