Monday, October 26, 2009

kisah hari minggu


tu dia... datang dah ari senin.. aishhh boring nya... nak kena bangun pagi.. nak kena pegi keje.. nak kena wat keje.. nak kena hadap 5 hari lagi nak sampai ke hari sabtu ahad... aishh lama tu..

cuma yg beshnya.. minggu ni minggu last kekeringan.. kegersangan.. ketandusan ngee.. dah nak gaji yeah yeah... xde la rasa pokai lagi.. hp punya kedit pun dah haus dah.. x top up top up... sesapa kengkawan yg sms tu.. mmg merasa la x dpt reply ngee....

sebut pasal sms.. beberapa minggu ni.. dapat banyak sms nak berkenalan.. ntah dari sapa sapa... pastu memula shin x layan la.. then bila dia send msg ckp shin sombong semua.. baru la shin reply.. sebagai seorang yg inesen.. kewibawaan shin tercalar kalo ada orang ckp shin sombong...

pastu shin tanya bebaik.. dari mana dapat nombor semua.. then depa ckp la.. kawan bagi.. pastu bila shin tanya kawan tu sapa.. lambat la plak nak reply.. pastu sebut nama orang yg shin tak kenal.. memang keji betul la... lagi la shin malas nak layan.. lagi tambah hangin.. dia leh nak mintak gambo la... suh intro la.. weiii geram jer!!! *ngan kuasa bulan akan menghukum mu!

p/s : pantang tul orang passing passing nombor telepon ni.. kalo pass kat bebudak yg ok x pe la gak.. leh di maapkan.. mana tau.. betemu jodoh.. ni tak.. leh plak pass kat yg haukkkkk... eiii bingit.. rimas... leh rosak hp kalo di layan.. ( ayat ayat sakit ati )

xde benda menarik shin wat sepanjang minggu ni selain tido tido tido.. cuma hari ni shin berpeluang.. menyuntik semangat untuk mengemas bilik shin... hmm rasa dah xleh handle tengok serabutnya.. perghhh.. shin sendiri rasa rimas..

mak shin dah banyak kali bebel.. suh kemas bilik.. then babah pun x sanggup nak masuk bilik shin ( bagus gak.. nak wat pe masuk bilik orang lain kan.. ) then paling sakit ati.. anak sedara shin yg baru darjah 3 pun reti bebel... dia masuk bilik jer siap sebut kuat kuat... Ya Allahhhhhhhhhhhh.. bilik ker ni?? siot jer..

aritu pun rasa segan bila encik aman ngan buah ati dia datang umah ( bagi lappy untuk di jualkan ) depa lepak bilik shin jap... adehh bersepah nya bilik... malu malu..

then.. last sekali.. bila shin tanya Mohd Shamsul Bahari... apa pandangan dia tentang bilik shin.. teruk sgt ker besepahnya?? then dia jawab... SANGAT SEPAH... erkk.. kalo dah dia pon cakap camtu.. terpaksalah shin kemas gak... memaksa diri untuk mengemas...

kekadang masa ngemas tu.. yg membuatkan lambat siap.. jumpa barang ni belek.. nak kemas barang ni.. jumpa lak ntah apa apa.. pastu flash back flash back dulu hahaha.. sengal kan.. tul pasal la sepah bilik ni.. byk sgt barang barang yg 'nostalgia' shin simpan.. sampaikan kertas pembungkus hadiah pun shin x buang.. sebab syg sgt.. org dah bagi kan...

lepas dah siap kemas tu... teruja la plak.. wahhh besihnya bilik shin.. ntah baper hari dapat bertahan hehehehe... selesa nak tido.. selesa nak golek golek..

then.. terus nyenyak beradu.. ngee... ye lah malam tadi tido lewat... borak ngan Terry sampai dekat kul 4 pagi hehehehe.. sian shin... eh sian Terry.. dah la demam.. pastu lewat tido... ngee~

terjaga bila kengkawan ajak men tennis petang tu.. hmm layan jer la... badan still rasa sakit sakit lagi.. tp bila dah pegang raket tennis.. tak ingat sakit semua... seronok lagi ada laa... adehh sedap nya kalo org picit...

hmm tu jer la aktiviti x menarik shin untuk minggu ni.. ngee.. gigih.. tetap nak nepek kat blog kan... hahahaha..

ok guys.. jaga diri... jumpa lagi... sekian ek~


dengarkan lagu Nikki yg terbaru.. dapatkan album Hawa yg ori ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

3 comments:

Anonymous said...

Salam n Morning Shin Vanila Coke huhuhu asal x tempek pic bilik Shin yg bersepah tu...baru kitaorg boleh judge ...sepah ke x huhuhu


mIE...

Terry said...

hari minggu memang membosankan ~_~;
tapi terpaksalah kita (and shin) menghadapinya dengan penuh kesabaran.. haha.

OMG? orang ganggu shin? memang nak kena gedebish nieh. haha. mungkin diorang ganggu sbb shin hawt kot.. ewahh.. haha.

lawakla anak sedara shin tu.. boleh Terry bayangkan muka marah + terkejut dia bila tengok bilik shin.. ngee~ :P. Best bila kemas bilik kan? sbb bila kemas kita terjumpa benda2 lama, kita akan terkenang memori suka duka kita dahulu.. pastu senyum sesorang. huhu.

memang demam pon terry tidow lewat.. so, takper la.. ahaha.. :)
jom , lepas ni kita chit chat sampai pukul 5 pagi plak.. wee~

i'm shin... i'm inesen said...

mie : ngee.. xmo la.. malu

terry : haa betul betul betul... sayang nak buang.. simpan semula...