Friday, October 9, 2009

lagi lagi Open House.. lagi lagi Astro


horrayyyyyy.. cam tak caya jer.. dah Hari Jumahat.. ngee.. pastikan semuanya ceria ceria hari ini ek.. jom kita bz kan diri ngan planning apa nak wat esok time cuti.. kita wat pengembaraan dari blog ker blog ( kot kot bertemu jodoh ) ngee.. mana yg kaki sembang siber tu.. chating chating la.. kot kot ada sorang dua sangkut.. ajak dating ( isk isk.. dak inesen x wat keje ni ) jangan monyok monyok.. kalo banyak keje tu.. wat muka tak paham udah ler ek.. ngee~

selamat pagi semuanyaaaaaaaa... hmm mesti bebudak skolah dok bedebar sekarang ek.. peksa PMR.. erkk.. shin x suka peksa.. kan besh kalo skolah xde peksa..but even shin x suka.. xde ar wat keje sengal sengal ubi pi bakar dewan peksa.. mcm kes kat Johor kemarin... isk isk.. sadis tul..

flash back masa shin skolah skolah dulu.. masa tu.. abang abang shin dah besar dah.. so yg berskolah cuma shin ngan abang shin lagi sorang.. cam biasa.. mak shin dari dulu memang suka bossy bossy la.. dia bagi tugas basuh pinggan untuk shin ngan abang shin..

shin sendiri pilih basuh time pepagi.. shin suruh abang shin basuh time petang.. dalam kepala otak shin dok pk.. kalo shin dah basuh tengah malam.. sure pagi tu x banyak yg nak kena basuh ngee.. kekadang sesuka hati shin nak tukar time job ngan abang shin.. biasanya abang shin x banyak songeh.. dia ikut jer ngee~

so pepagi lagi shin dah bangun semata mata nak basuh pinggan.. kekadang basuh mcm nak ngempas jer semua yg ada.. sebab banyak sangat pinggan yg nak di basuh.. hmm sakit hati..

p/s : sebab tu bila dah besar ni.. benda yg paling shin tak suka.. basuh pinggan.. sebab kekecik dah jadi ' buruh paksaan' ngee~


bila dah siap semua.. baru la shin tunggu bas depan umah.. ngee.. selalunya dapat seat la.. jarang diri.. sebab.. pakcik bas tu amik bebudak skolah kat area tempat shin dulu.. hmm memula shin akan letak beg kat seat kosong kat sebelah shin.. so xde bebudak lain yg nak duduk la kan... nanti bila bas tu dah nak sampai area tempat budak yg shin suka... shin alih kan beg shin tu.. dan harap budak yg shin suka tu akan duduk sebelah shin hahahaha keji kann..

seronoknya kalo budak tu yg duduk sebelah shin... tp kalo budak lain yg duduk.. alahai.. tarik napas panjang... huh... pastu shin duduk jauh jauh.. kalo boleh mcm nak himpit keluar tingkap.. hahaha.. kalo budak yg shin suka tu duduk sebelah shin.. shin duduk rapat rapat.. serapat yg boleh hahahaaa

jaman tu.. xde budak bawak moto pi skolah.. semuanya naik bas... campur campur la.. budak skolah menengah arab ngan skolah menengah kebangsaan.. biasanya budak budak perempuan suka bediri dari duduk.. sebab takut baju renyuk.. cehhhhh.. ngada ngada... shin kekadang jer suka bediri.. biasanya time balik skolah la.. sebab selalunya budak yg shin suka tu jarang dapat seat time balik.. shin sengaja kuar kelas lambat lambat.. dan aim kat mana port selalu dia bediri.. bahagianya dapat bediri dekat dekat ngan dia...

p/s : mana ntah budak tu sekarang.. dah kawen ker dia ek.. rindunya waktu tu.. hmm.. nak bayangkan muka dak ni kejap.. hahahaha

hari ni dah masuk Hari Raya ke 20 yer kengkawan.. korang still ada mood beraya ker??? shin dah xde rasa apa dah.. kalo orang jemput pi Open House pon.. kira mcm makan makan biasa jer.. bukan diaorg nak bukak lagu raya.. so.. suasana tu xde..


haaa ni schedule untuk minggu ni.. begitu banyak yer... hampir 3 bijik buah umah setiap malam.. tu ada yg x tulis.. main cakap cakap jer..

cuma lepas banyak sangat makan.. tetiba jer.. mesti ada yg sakit sakit perut.. bukan sorang dua.. tapi ramai.. hahaha.. mula la masing masing dok spekulasi.. makan kat umah sapa la sampai sakit perut.. x pasal pasal kan... bebaik dah mintak mahap.. tetiba masuk bab ngumpat lak... isk isk isk..

p/s : malam tadi xde hidangan yg menarik.. malas nak amik gambo.. hahaha.. harap harap malam ni ada la ek.. teringin nak makan mee bandung ker.. mee rebus ker.. ngee~


lagi cerita pasal astro.. hik hik ( dah dah la tu shin.. kan dah motong pakej.. nak apa lagikkkk! ) arghh dulik.. nak cite gak.. ngee~

astro bayar Rm800 Juta, EPL punyer pasalll!

Bayar RM800 juta kerana bola - Astro menang bidaan dengan kos mahal untuk hak siaran 380 perlawanan EPL

KUALA LUMPUR - Astro All Asia Networks plc membayar lebih daripada jangkaan bagi perjanjian baru dengan FA Premier League bagi hak eksklusif untuk menyiarkan perlawanan Liga Perdana England (EPL) selama tiga tahun sehingga 2012.
Sebagai balasan, Astro mendapat hak siaran secara langsung kesemua 380 perlawanan EPL di saluran ESPN, STAR Sports dan Astro Channels.

Ketua Pegawai Operasinya, Henry Tan berkata, walaupun kos penyiaran itu meningkat, Astro komited untuk menyediakan siaran yang terbaik kepada pelanggan.

Kejayaan memperoleh hak penyiaran eksklusif itu diperoleh selepas beberapa minggu pembidaan dengan antara pihak lain yang dipercayai turut berminat ialah Telekom Malaysia (TM) dan ESPN Sports.

Mengulas mengenai perkembangan itu, Kenanga Research berkata, Astro dijangka membayar 60 peratus melebihi bidaan RM500 juta yang syarikat itu belanjakan sebelum ini untuk mendapatkan hak EPL itu.

Tambahan itu bermakna kos keseluruhan mendapatkan penyiaran EPL berjumlah kira-kira RM800 juta.

Menurutnya, ia memberi kos tambahan RM100 juta setahun kepada Astro, yang akan menguasai kira-kira 27 peratus jumlah perbelanjaan kandungan syarikat itu.

Penganalisis industri bagaimanapun bersikap tunggu dan lihat mengenai pendekatan Astro untuk mendapatkan semula kos pelaburan yang tinggi itu.

Astro telah pun mengambil langkah awal untuk menampung kenaikan kos dengan mengenakan bayaran tambahan RM12 kepada mereka yang melanggan pakej sukan mulai 1 Ogos lalu.

***end***

ek eleh.. x pasal pasal kena naik Rm12 semata mata nak menjamu napsu serakah kaki kaki bola.. aishh... kalo Astro jenis x kesah.. bole amik pakej sukan jer.. xperlu amik pakej mini tu.. sure shin x delete pakej.. still setia ngan pakej sukan.. ni tak.. kalo nak amik pakej sukat.. kena amik pakej mini gak.. at least satu.. cehhh... ntah apa apa...

p/s : shin ada banyak baca komen komen kat tenet.. ramai pelanggan astro yang kaki, tangan, kepala.. tuttt bola.. diaorg pun tak tahan gak nak membayonya... diaorg ada gak yg pakat pakat potong pakej sukan.. dan reconnect semula untuk World Cup 2010 nanti..

hmmm.. kan kan.. pandai gak diaorg ni.. walau ada skit rugi la.. nanti nak tambah pakej kot kot kena bayo caj.. hmm lagi plak.. bukan semua yg langgan pakej sport tu nak tengok bola sepak.. apa kessss... ada gak orang len minat sukan lain.. Tennis contohnya.. takpon moto cross.. ni balik balik bola sepak ngan Golf yg ntah apa apa tu.. baek Astro asingkan jer 2 sukan tu... buat pakej laen... so sapa sapa nak tengok bola la amik pakej khas...

moral of the storynya, xde matinya kalo x hadap sukan Tennis tu... semata mata nak bayo lebih.. pastu menderita.. baik stopkan jer langgan.. ngee... kan kan... so gasak la sapa yg banyak duit tu.. setialah ngan pakej Sukan yg nanti ntah ntah naik lagi harga... baek tengok kat kedai mamak..

sekian dari balai berita.. ngee~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

skolah2 lagi dah notti2 dlm bas yer...isk isk isk...mujur skrg dah inesen ek =P lagipun openhouse ujong2 ni hidangan wajib raya dah takde kn cam lemang, ketupat dll ganti dgn bihun gorenglah, nasi ayam lah...tu yg jadik cam openhouse bese tuh =D

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : wahh pandainyaaaaaaa!! tu la.. open house raya patut ketupat la kan kan.. nuar nyer open house bila ek?? ala masa skolah tu miang keladi jer.. xde notti nya

ezam said...

miang keladi ye shin...ehehehehehe....jaman2 skola dulu xde sape pon yg berkenan di hati...sbb sedor diri mase tuh gedempol.....hukhukhuk....

♥ayudeadwish♥ said...

shin cai lor ko nih...penat aku nak ngabiskan bace entry ni..memacam info dapat..

law nak tau aku pon tak suka basuh pinggan cz biasanyer aku basuh pinggan mesti ade yg pecah..huhuuu~~
open house tu aku ley pegi tak? besh woo makan free
astro da kaya bile lae nak kayakan aku?
gedik lor aku nih!!

The Hobbit Frodo said...

shin ~


muhkakkakakakkaka!!! 800 juta!!! xper2 kaki2 bola and mat steam ngan bola ni gerenti pulun jugak walaupun tpksa berlapang dada ((berlapang poket lah lalokk)).


UIkkk, jaman dedulu mu itu sngt epic. main pandang2 jeling2 dari jauh jerk kew?? muhahahahhaa

i'm shin... i'm inesen said...

guys.. shin baru dapat tahu semalam.. budak yg shin suka ni.. dah meninggal dunia.. beberapa tahun yg lepas.. perghh.. terkujat.. terkejut.. terjerut perasaan kejap masa dengar..

The Hobbit Frodo said...

ye ke shin?? bila? naper? sakit?

Innalillah ((if arwah muslim))


Takziah shin ...

i'm shin... i'm inesen said...

frodo : sakit buah pinggang...