Sunday, October 4, 2009

acara hari minggu


alkisah.. dah 4 tahun beli umah bujang ni.. baru tahun ni la shin join group marhaban.. tu pun lepas abang shin yg suruh shin campur masyarakat skit.. ngee... ntah apa apa... bukan apa.. shin malu.. diaorg semua dah mcm pangkat abang abang.. bapak bapak.. shin nak dak kecik lagik.. bujang lak tu..

aktiviti marhaban tahun ni start 1hb aritu.. dan berakhir malam tadi.. cuma masa 2hb tu shin skip la.. pasal wat makan makan kat umah parent.. masa 1st day lagi.. diaorg dah remind pasal diaorg nak masuk umah shin masa 2hb tu.. tp shin dapat xcuse la.. 3hb baru diaorg masuk.. perghh shin x tau nak bagi diaorg makan apa...

dan yg paling shin cuak... kena berucap selaku tuan umah.. perghhhhhh neves siot.. tak tau nak cakap apa... abang shin suh rilex jer.. beri ucapan macam orang lain.. just ucap selamat hari raya jer.. nak mintak mahap pun mcm x perlu sbb shin tak duduk kat situ huhu.. tul gak~

hmm shin datang umah bujang dari tengah ari semalam lagik.. sapu satu umah dekat 8 kali.. tapi rasa mcm tak bersih jer.. hahaha... neves kot.. actually seblm ni dah 2 kali wat makan makan.. 1st time masa tu wat kenduri doa selamat.. 4 thn lepas la.. then last year wat open house.. tp tu ngan kawan kawan jer.. bukan ngan orang orang tua kat taman ni...

kakak ipar shin pun dah pesan.. x payah susah susah sediakan makanan.. pasal diaorg semua x kesah.. sebab tahu shin bujang lagi.. dan lagipun.. rumah rumah orang lain pun dah ada sediakan makanan... hmmm masa 1st day shin ikut marhaban tu.. shin dah pasan daa.. tak semua makanan diaorg makan.. isk.. kekadang sian lak ngan tuan umah.. penat jer bikin.. so far.. shin kalo x makan banyak.. memang shin rasa sedikit kat semua umah yg shin masuk.. ngee~

Align Center
sib baek tak banyak perabut.. tak bayak kemas.. sapu jer besih2

Align CenterAlign Center
shin just bancuh air sirap.. letak bijik selasih

Align CenterAlign Center
haaa ni la bijik selasih kalo korang nak tau.. sedap~

Align Center
Align Center
pastu shin beli buah semangka laa.. hehehe cukup la kot

Align Center
jangan ingat umah bujang xde kueh raya ok!

kitaorg start jam 7.30 malam... hmm malam tad ada 18 bijik buah umah.. dan umah.. 2nd last ler.. hmm sib baek.. shin sediakan buah jer.. so.. mesti diaorg dah kenyang.. macam macam makanan ada malam td.. satay ada, mee ada, ayam golek ada, nugget ngan kentang tu mcm makanan paling popular la diaorg sediakan.. ada satu umah tu x sediakan apa apa pon.. mungkin dia kongsi ngan jiran sebelah..

dekat jam 11.30 malam.. tibalah giliran umah shin.. wahhh neves.. hahaha... then ada plak sorang pakcik tu.. lazer kat shin.. dia dok tanya.. pesal nak masuk umah shin? sebab dalam doa marhaban tu untuk suami isteri dan anak anak.. shin bujang lagik.. cissssss.. x de insurance tu.. sib baek ada sorang lagi pakcik tego la.. dia backing shin la.. siot jer.. dah tua tua pon bengkak otaknya...

Align Center

alhamdulillah.. semuanya masuk.. muat satu umah..

masa shin kena berucap tu.. neves giles... pastu ada lak suara nakal yg perli perli.. mana orang rumah.. naper bujang lagi la semua.. arghhh.. sebelum berucap tu sempat shin msg msg Mohd Shamsul Bahari... dok ngadu la neves semua..

pastu.. kena temu ramah la skit.. sebab ni 1st time shin join.. ada gak yg puji sebab shin nak campur orang orang taman.. walaupun shin kecik lagi.. hmm pastu diaorg ni semua masuk sampai dapur hahaha.. malu ok.. sib baek shin dah kemas semua.. tak bajet diaorg nak masuk sampai dapur.. yg shin rasa kembang hidung.. diaorg puji umah shin mcm bukan umah bujang.. hahaha.. x baek tau puji puji!!!


dalam ramai ramai tu.. tersnap focus budak ni plak.. x sengaja
Align Center
hmmm abis marhaban dekat jam 1 pagi.. arghh letih... shin tak tido umah bujang.. perghhh.. tak berani woo tido sorang sorang.. terus balik umah parent.. then tido sepuas puasnyaa.. hahaha la ni baru dapat hapdet blog..

shin rasa seronokkkkkkk sgt dapat join marhaban tahun ni ngan orang orang taman tempat umah bujang shin.. tawun depan.. shin nak join lagi ar... kalo pajang umo ek!

ni jap lagi nak pi angsana.. nak hantar handycam babah shin yg rosak.. pesal ntah.. aritu lagi dia dah emo emo.. paksa shin antar handycam ni kat kedai.. aishhhhhhh nak tak nak.. terpaksa la pegi.. kang lagi kena bebel... dah la pagi tadi shin basuh baju banyakkkkkkkkk sgt.. mak shin dah suruh dari semalam lagi.. tp shin tak buat.. arghh beginilah nasib jadi diri shin... sob sob~

arini ada 3 open house.. tp satu pun shin x pergi.. penat.. xde mood nak makan makan.. ada mood nak ehem ehem jer..... hahahaha... daaa~

sekian dulu ek kengkawan.. jumpa lagi!

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

ZaCk AzRiN said...

huhu...
best marhaban nie...
dlu mse sekmen z ahli klab mrhaban tau...hihi...
but, ur house very nice...
kemas n simple...
tringin nak de umah sendiri lak...
suke deko2 nie...haha

Mohd said...

Alhamdulillah lancar perjalanan .Tumpang gembira (: .

Indra said...

TERsnap focus? hahahaha..
cemano tuh?
=P

nak kne sebat gak nehhh~
hahahahah.. =P

iBnU@LmUniR said...

siyes umah ni lawa+menarik+dll...pandai tuan ruma deko...

i'm shin... i'm inesen said...

zack : wahh rajin ek join group marhaban... shin awal2 jer suara nyaring.. dah pertengahan slow dah suara.. dah nak last last.. asyik banyak menguap jer hahaha.. tp time makan..ok la plak ngee~

mohd : syukran~

indra : x sengaja laaaaaaaaaa...

munir : syukran.. ala biasa biasa jer..

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

bagus shin ni join aktiviti kampung marhaban mcm ni...

psstt...semangka yg letak atas pinggan daun tu cantek plak... =D

i'm shin... i'm inesen said...

nuar : semangka ker pinggang daun tu yg cantek ek?? ngee...